ایجاد دیتابیس در SQL Server

فهرست مطالب

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مقدمه

SQL یک زبان برنامه ‌نویسی است که از آن برای ساخت و مدیریت پایگاه‌ های داده استفاده می‌ شود. به دلیل کاربردهای متعدد SQL، یادگیری آن برای همه برنامه ‌نویسان می ‌تواند مفید و کاربردی باشد. در ادامه به توضیح مختصری درباره SQL پرداخته و بعد از آن نحوه ایجاد دیتابیس توسط این زبان برنامه‌ نویسی را توضیح می ‌دهیم.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

SQL چیست؟

SQL مخفف (SQL  چیست؟) عبارت Structured Query Language به معنی زبان پرسمان ساختاریافته است. در دهه هفتاد میلادی مهندسان و برنامه ‌نویسان شرکت IBM به دنبال زبانی برای مدیریت داده‌ ها و بازیابی اطلاعات ذخیره شده در سیستم R بودند که زبان برنامه ‌نویسی SQL را ایجاد کردند.
این زبان طراحی شده تا با آن بتوان دیتاها را به‌ سادگی مدیریت کرد و دیتاها را بررسی‌ کرده و گزارش بر مبنای آن ‌ها ارائه کرد. این زبان در بیشتر شاخه ‌ها به‌عنوان مکملی بر انواع زبان ‌های برنامه‌ نویسی دیگر مثل Java، C، Csharp و Python شناخته می ‌شود.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

تاریخچه مختصر SQL و عملکرد آن

دیتابیس SQL از مجموعه‌ ای از جدول‌ ها تشکیل شده و یک دیتای ساختاریافته مشخص را نگهداری می‌ کند.
SQL مدت ‌هاست که در شرکت ‌های مختلف نقشی اساسی دارد و در بطن تمام کارهای الکترونیکی می‌ توان اثر SQL را پیدا کرد.
SQL در سال 1970 برای دسترسی به دیتابیس سیستم R توسط شرکت IBM ساخته شد. دسترسی به یک سابقه در مقدار زیادی دیتا آن هم بدون تعیین روش دسترسی به آن سابقه مسئله مهمی بود که اهمیت آن توسط شرکت ‌های کامپیوتری و محاسباتی بلافاصله تشخیص داده شد.
SQL به‌سرعت به ‌عنوان یک زبان کوئری پایه برای دیگر سیستم ‌های مدیریت دیتابیس رابطه ‌ای یا RDBMS مثل DB2 IBM تبدیل شد. در نهایت در سال 1986، SQL توانست استاندارد سازمان ‌های ISO و ANSI را به دست آورده و راه را برای به وجود آمدن Microsoft SQL Server و دیگر دیتابیس ‌های متن ‌باز هموار کرد.
RDBMS که امروز می‌ شناسیم، به SQL به ‌عنوان موتوری که می ‌تواند عملیات‌ های ساخت، بازیابی، به ‌روزرسانی و حذف دیتاها را انجام دهد تکیه می ‌کند. از زاویه دید متن ‌باز این RDBMSها شامل MySQL, MariaDB,و PostgreSQL می ‌شوند. بسیاری از شرکت‌ های برتر دنیا در زمینه ‌های سلامت و بهداشت، مالی و خرده ‌فروشی از RDBMSهای متن‌ باز استفاده می ‌کنند. زیرا لازم نیست مانند خدمات پولی سایر دیتابیس‌ ها هزینه ‌ای برای این خدمات کنند و هزینه‌ های نهایی شرکت شان پایین می ‌آید.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

ایجاد دیتابیس: چند نمونه از دیتابیس‌های متن‌باز

  • MariaDB و MySQL

این دو دیتابیس متن باز سازگار با باینری هستند و در واقع MariaDB از MySQL مشتق شده است. در ابتدا فقط MySQL وجود داشته است ولی بعدها به دلیل خریداری MySQL توسط اوراکل و نگرانی درباره آینده MySQL، MariaDB با هویتی مستقل ولی با ویژگی‌ های مشابه با MySQL و سازگار با APIهای کاربران آن شروع به ‌کار کرد. این به این معنی است که ابزارها و برنامه ‌های مختلف با هر دوی این ‌ها سازگاری دارند. با این‌ که اوراکل به ‌خوبی از پس توسعه MySQL برآمده ولی همچنان بعضی‌ ها کار با MariaDB را ترجیح می‌ دهند.

  • PostgreSQL

PostgreSQL یک سامانه مدیریت دیتابیس ORDBMS است. این به این معناست که مدل‌ های دیتای PostgreSQL می ‌توانند هم مبتنی بر مدل‌ های دیتابیس رابطه ‌ای باشند و هم می ‌توانند شئ ‌‌گرا باشند. داشتن این ویژگی باعث می ‌شود که PostgreSQL بیشتر در مدل‌ های دیتای پیچیده استفاده شود در حالی که از MariaDB و MySQL بیشتر در مدل ‌های دیتای سبک‌ تر استفاده می ‌شود.
هر سه این‌ ها برای ایجاد دیتابیس و مدیریت داده‌ های آن استفاده می ‌شوند و هر سه برای سیستم ‌عامل‌ های لینوکس، مک و ویندوز موجود هستند.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

روش ‌های یادگیری کار با SQL

یادگیری SQL هم مثل یادگیری دیگر زبان ‌های برنامه ‌نویسی است. برای یادگرفتن آن می ‌توانید از وب ‌سایت ‌هایی مثل CodeAcademy، Udemy و کورسرا استفاده کنید. کورسرا بستر بسیار مناسبی برای یادگیری اکثر زبان‌ های برنامه ‌نویسی است. البته دسترسی به کورسرا به دلیل تحریم ‌های آمریکا برای ایرانیان ممنوع است که این مشکل با فیلترشکن حل می‌ شود.
برای استفاده از دوره‌ های پولی هم می ‌توانید درخواست کمک ‌هزینه مالی بدهید. البته یادگیری SQL با تمرین زیاد کامل می ‌شود. سعی کنید با انجام پروژه‌ های تمرینی توانایی ‌های خود را به چالش بکشید و با تجربه کسب کردن مهارت ‌های خود را افزایش دهید.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

ایجاد دیتابیس: مزایای SQL

  •  عملکرد قوی: SQL توانایی بالایی در برنامه‌ نویسی کدهای طولانی و پیچیده و همچنین مدیریت دیتا با استفاده از این کدها به نمایش می ‌گذارد. SQL قابلیت‌ های زیادی را برای تحلیل داده‌ ها در اختیار کاربر قرار می‌ دهد.
  •  دسترسی و سازگاری بالا: SQL با انواع دیتابیس مثل MS Access, Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle Database, SAP HANA, SAP Adaptive Server سازگاری کامل دارد و همین ویژگی کار را برای برنامه‌ نویسان و تحلیلگران راحت می ‌کند.
  •  انعطاف‌پذیری بالا: ساخت یک جدول دیتا یا حذف دیتاهایی که استفاده نمی ‌شوند در SQL بسیار راحت است.
  • پشتیبانی از معاملات و تراکنش ‌ها: SQL از تراکنش‌ های مالی پشتیبانی می ‌کند. همین باعث می ‌شود SQL ابزاری ایده‌ آل جهت نگهداری و آرشیو سوابق مالی و یا تحلیل داده‌ های اقتصادی یک شرکت باشد.
  •  امنیت مناسب: در SQL شما می ‌توانید دسترسی به جداول و دیگر داده ‌ها را محدود کرده و برای دسترسی به آن‌ ها مجوز تعریف کنید.
  • قابل استفاده در همه مقیاس ‌ها: SQL توسط بسیاری از برنامه ‌نویسان استفاده می ‌شود. مهم نیست حجم داده ‌ها چقدر است. هم داده‌ هایی در ابعاد کوچک و هم داده ‌هایی در ابعاد بزرگ را با SQL می ‌توان مدیریت کرد. به همین ‌دلیل SQL هم توسط کمپانی ‌های بزرگ و هم توسط شرکت‌ های کوچک مورد استفاده قرار می ‌گیرند.
  •  مدیریت آسان: SQL تقریباً در مدیریت هر نوع دیتابیس رابطه ‌ای استفاده می‌ شود. “Select“, “Create”, “Insert”, “Drop”, “Update”, و “Delete” انواع دستوراتی هستند که در SQL قرار دارند و کار مدیریت دیتاهای بزرگ را بسیار سریع و راحت می ‌کنند.
  •  متن باز بودن: SQL یک زبان برنامه ‌نویسی متن باز است. همین متن باز بودن اجازه ایجاد دیتابیس با قابلیت‌ های شخصی سازی شده را می ‌دهد.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

معایب استفاده از SQL

در کنار مزیت ‌های فراوان، SQL معایبی نیز دارد که ممکن است بعضی‌ ها را از استفاده از آن منصرف کند و به جای آن به ‌استفاده از سیستم‌ های مدیریت‌ دیتابیس NoSQL روی بیاورند. به بعضی از این معایب در ادامه اشاره می ‌کنیم:

  •  رابط کاربری SQL مقداری پیچیده است و همین مسئله کار با آن را برای بسیاری از برنامه ‌نویسان دشوار می‌کند.• بعضی از
  • ورژن‌ های SQL پولی هستند که می‌ توانند دسترسی به آن را برای بعضی از برنامه‌ نویسان سخت کنند.
  • نوشتن کدهای طولانی و پیچیده با این زبان مشکل است و برای این‌کار ساختار استانداردی ندارد.
  •  برای بعضی از کارهای ساده گاهی لازم است از دستورهای طولانی استفاده کنیم.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

آینده SQL

در سال‌ های گذشته تکنولوژی ‌های مرتبط با دیتابیس ‌ها به وجود آمده که می ‌توانند حج عظیمی از داده‌ ها را سریع ‌تر از همیشه مدیریت کند. نکته مهم دیگر در دسترس ‌بودن این تکنولوژی ‌ها برای همه است. محبوبیت استفاده از انواع دیتابیس ‌ها افزایش یافته، نه تنها دیتابیس‌ های SQL بلکه دیتابیس‌ های NoSQL نیز در بین‌ کاربران گسترش یافته‌ اند. دیتابیس ‌های NoSQL داده‌ های خود را به‌ شکل متفاوتی از دیتابیس ‌های رابطه ‌ای میزبانی و مدیریت می‌ کنند. با توجه به پیشرفت دیتاساینس می ‌توان به پیشرفت دیتابیس ‌ها نیز امیدوار بود و قابلیت ‌های جدیدتری را از آن ‌ها انتظار داشت.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

ایجاد دیتابیس در WebsitePanel

صفحه “Hosting Space home” را باز کنید.
برای دیدن لیست کاربران و دیتابیس‌ های سرور SQL، “Databases” را در بخش سمت چپ منو ناوبری فضای میزبان پیدا کرده و روی گزینه “SQL Server” کلیک کنید.
برای ایجاد یک دیتابیس سرورهای SQL بر روی گزینه “Create Database” کلیک کنید.
نام دیتابیس را مشخص کرده و بر روی گزینه “Save” کلیک کنید.
قدم بعدی ایجاد دیتابیس حساب کاربری کاربران و تعامل آن با دیتابیس اصلی است.
برای ایجاد دیتابیس حساب‌ های کاربری بر روی گزینه “Create User” کلیک کنید.
نام کاربری و رمز عبور را مشخص کرده و سپس از بخش “Databases” دیتابیس ‌هایی را که می‌ خواهید اجازه دسترسی‌ شان را به این کاربر بدهید انتخاب کنید.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

حرف آخر

SQL به پرکاربردترین زبان برنامه‌ نویسی برای مدیریت و ایجاد دیتابیس تبدیل شده و استفاده از آن همچنان رو به ‌رشد است. سعی کردیم توضیح مختصری درباره SQL و تاریخچه آن، ورژن ‌های مختلفی که دارد و همین‌ طور مزایا و معایب آن ارائه کنیم. در آخر هم روش ایجاد دیتابیس در وب ‌سایت پنل را به زبانی ساده بیان کنیم. امیدواریم خواندن این مقاله برای شما مفید بوده باشد و چیز جدیدی یاد گرفته باشید.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row]

بیشتر مطالعه کنیم