مقدمه
مانیتورینگ Jobهای بانک اطلاعاتی یکی از عملیاتهایی است که امروزه برای نظارت روی پایگاهداده به منظور کنترل افزایش یا کاهش تعداد ردیفهای موجود در آن صورت میگیرد. برای نظارت بر جدولهایی که در پایگاهداده وجود دارند و بررسی تغییرات خاصی که در این جدولها صورت میگیرد شما میتوانید یک شرط نظارتی را به تعریف job اضافه کنید. حال زمانی که شرط مشاهده میشود job نیز تکمیل خواهد شد.
یک نکته بسیار مهم که در اینجا باید به آن دقت داشته باشید این است که برای اجرای این jobها سیستم شما نیازمند یک WA Agent برای یونیکس، لینوکس یا ویندوز و همینطور یک WA Agent برای پایگاهداده خواهد بود. بهاینترتیب شما میتوانید تمام این عملیات را بهخوبی و با موفقیت انجام دهید و نتیجه مطلوبی را نیز دریافت کنید.
در ادامه کمی بیشتر درباره مانیتورینگ Jobهای پایگاهداده صحبت خواهیم کرد و تلاش میکنیم تا اطلاعات مفیدی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم. مطالعه ادامه این مطلب برای افرادی که به این موضوع علاقهمند هستند مفید و کاربردی خواهد بود.
مراحل اولیه برای مانیتورینگ jobها
مراحل اولیهای که باید برای مانیتورینگ Jobهای بانک اطلاعاتی طی کنید
برای مانیتورینگ Jobهای بانک اطلاعاتی شما باید مراحل زیر را بهصورت گامبهگام طی کنید تا بتوانید با موفقیت این کار را انجام دهید:
- در قدم اول شما باید اقدام به ساخت یک Database Monitor Job کنید.
- شما باید دسته Primary را در بخش پارامترهای Job انتخاب کرده و ویژگیهای موردنیاز که در ادامه بیان میکنیم را در آن وارد کنید. دقت داشته باشید که این موارد باید در بخش Parameter Values pane وارد شوند: نام (شما باید نام جابی که قصد دارید آن را زمانبندی کنید را در این بخش وارد کنید)، نام کاربری (این بخش مربوط به نام کاربری است که قصد دارید برای job خود در نظر بگیرید) و گزینه آخر نیز مربوط به ماشینی است که job در آن اجرا میشود.
یک نکته بسیار مهم در خصوص انتخاب نام کاربری این است که شما برای این کار محدودیتهایی را خواهید داشت. شما برای این کار باید حداکثر 64 کاراکتر را انتخاب کنید که در آن کاراکترهای معتبر از حروف a تا z، A تا Z، 0 تا 9، نقطه، خط فاصله، آندرلاین و هشتک خواهند بود.
نکته مهم دیگری که باید به آن دقت داشته باشید این است که ماشین شما حتما باید در Workload Automation AE تعریف شده باشد تا job شما شروع به کار کند.
سایر مراحل تعریف job
سایر مراحلی که باید برای تعریف Job طی کنید
از دیگر مراحلی که حتما باید برای مانیتورینگ Jobهای بانک اطلاعاتی طی شوند میتوان به مراحل زیر اشاره کرد:
- در گام بعدی شما باید دسته DBMON را در بخش پارامترهای Job انتخاب کنید و ویژگیهای مربوط به مانیتورینگ دیتابیس یا پایگاهداده که در ادامه آوردهایم را در آن وارد کنید. مجددا دقت داشته باشید که این اطلاعات باید در بخش Parameter Values pane وارد شوند:
نام جدول، بهصورت اختیاری میتوانید سایر ویژگیها را نیز انتخاب کنید، شما میتوانید بهصورت اختیاری هریک از دستهها را در بخش پارامترهای Job انتخاب کنید و ویژگیهای مشترکی را که برای همه انواع Jobها اعمال میشود را به مجموعه ویژگیهای خود اضافه کنید.
- در گام آخر شما باید اقدام به ذخیره Job خود کنید. حال مانیتور Job پایگاهداده شما بهدرستی تعریف شده است و شما میتوانید بهسادگی هرچه تمام از آن استفاده کنید.
ویژگیهای مانیتور پایگاهداده
مانیتور پایگاه داده دارای چه ویژگیهایی است؟
در ادامه صحبت درباره مانیتورینگ Jobهای بانک اطلاعاتی اجازه دهید تا کمی بیشتر با ویژگیهای مانیتور پایگاهداده آشنا شویم.
- نام جدول: نام جدول پایگاهداده را برای نظارت بر تغییرات آن مشخص میکند. این نام حداکثر میتواند 128 کاراکتر داشته باشد.
- ویژگی JIL attribute: tablename مشخص میکند که آیا بهصورت مداوم در شرایط نظارت قرار داشته باشد یا خیر؟ درصورتیکه این گزینه و ویژگی را انتخاب کنید هر بار که شرایط مشخص شده اتفاق بیفتد یک هشدار در فایل گزارش زمانبندی که ایجاد کردهاید نوشته میشود. دقت داشته باشید که این ویژگی بهصورت پیشفرض انتخاب نمیشود.
- ویژگی نوع مانیتور: به طور پیشفرض نوع تغییرات پایگاهداده را مشخص میکند تا روند نظارت تعیین شود. این انواع شامل گزینههایی مانند DECREASE (کاهش تعداد ردیفها در پایگاهداده را کنترل میکند)، INCREASE (روی افزایش تعداد ردیفها در پایگاهداده نظارت دارد) و واریانس (افزایش یا کاهش تعداد ردیفهای یک پایگاهداده را تحتنظر قرار میدهد) میشود. دقت داشته باشید که حالت پیشفرض این ویژگی VARIANCE است.
- وضعیت مانیتور: این ویژگی را نیز میتوانید بهصورت اختیاری انتخاب کنید. این شرط را در واقع میتواند معادل یک عبارت SQL where دانست. شما برای آن میتوانید یک عبارت با حداکثر 128 کاراکتر انتخاب کنید که این کاراکترها حساس به بزرگی و کوچکی هستند.
- ویژگی Connect String: یکی دیگر از ویژگیهای اختیاری این ویژگی است. این ویژگی در واقع یک لوکیشن منبع دیتابیس JDBC را مشخص میکند که بهاختصار به آن URL گفته میشود. شما باید از یک فرمت مناسب برای مشخصکردن آن استفاده کنید که در ادامه بیشتر دراینخصوص صحبت میکنیم.
مشخصکردن URL برای یک Job
نکات مهمی که باید در مشخصکردن URL برای یک Job به آن دقت داشته باشید
زمانی که قصد تعریف یک URL را برای مانیتورینگ Jobهای بانک اطلاعاتی دارید باید به نکات مهمی دقت داشته باشید تا بتوانید فرمت مناسب را رعایت کنید. در ادامه به بررسی این فرمتها میپردازیم.
برای یک پایگاهداده اوراکل شما میتوانید از فرمت زیر استفاده کنید:
“jdbc:oracle:thin:@host:port:database_name”
برای یک پایگاهداده SQL Server مایکروسافت نیز میتوانید از فرمت زیر استفاده کنید:
“jdbc:sqlserver://host:port;DatabaseName=database_name”
درصورتیکه از یک دیتابیس IBM DB2 استفاده میکنید گزینه زیر میتواند برای شما مفید باشد:
“jdbc:db2://host:port/database_name”
برای افرادی که از دیتابیس Sybase استفاده میکنند نیز فرمت زیر میتواند مفید باشد:
connect_string: “jdbc:sybase:Tds:host:port/dbname
همچنان بهخاطر داشته باشید که شما محدودیت حداکثر 128 کاراکتر و کاراکترهای حساس به بزرگی و کوچکی را خواهید داشت.
نتیجهگیری
مانیتورینگ Jobهای بانک اطلاعاتی عملیاتی است که میتواند تغییراتی که در پایگاهداده یا دیتابیس شما ایجاد میشود را کنترل کرده و نظارت کاملی روی این تغییرات داشته باشد. ویژگیهای زیادی وجود دارند که شما در تعریف این مانیتورینگ باید به آنها دقت داشته باشید. علاوه بر این شما برای هریک از انواع پایگاهدادههایی که استفاده میکنید باید فرمت خاصی را نیز برای URL خود تعریف کنید تا بتوانید بهدرستی از آن استفاده کنید.