[vc_row][vc_column][vc_column_text]
مقدمه
مدیریت پایگاه داده به شخص اجازه می دهد تا داده ها را در رایانه سازماندهی، ذخیره و بازیابی کند. مدیریت دیتابیس همچنین می تواند ذخیره سازی، عملیات و شیوه های امنیتی مدیر پایگاه داده (DBA) را در طول چرخه عمر داده ها توصیف کند. مدیریت دیتابیس شامل طراحی، پیاده سازی و پشتیبانی از داده های ذخیره شده برای به حداکثر رساندن ارزش آن است.
کسب و کارها به مدیریت دیتابیس نیاز دارند تا:
- عملیات کسب و کار را اجرا کنند.
- مشتریان، موجودی و کارمندان را سازماندهی و پیگیری نمایند.
- از عملکرد مناسب پرس و جو اطمینان حاصل کنند.
- با خواسته های مصرف کننده همراه باشند.
- داده هایی با انواع متمایز را ذخیره سازی کنند.
- فرآیندها را خودکار سازند.
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
۱- اهداف کسب و کار را تعیین کنید
یک استراتژی مدیریت دیتابیس هدفمند و عملی باید نیازهای کسب و کار شما را منعکس کرده و معیارهایی را که برای ردیابی موفقیت خود استفاده می کنید، مشخص نماید. اگر زمان کافی را صرف تصمیم گیری برای جمع آوری داده ها و نحوه استفاده مؤثر از آن ها نکنید، در معرض خطر هدر دادن منابع داخلی برای جمع آوری داده های اشتباه، انباشته شدن بیش از حد داده ها یا از دست دادن فرصت های مهم خواهید بود.
تعیین اهداف مرتبط کسب و کار به شما فرصتی می دهد تا راه خود را گم نکنید. خوب است که این کاربردها برای داده های کسب و کار در نظر گرفته شود:
- ایجاد پروفایل و هدف گذاری: پروفایل مشتری روشی متداول برای استفاده از جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها است، اما دادههای کاربر، شریک و مخاطبی که جمعآوری میکنید نیز میتواند ارزشمند باشد. ایجاد پروفایل از دادههای انباشته شده راهی هوشمندانه برای شروع درک آن است.
- شناسایی گرایشها و الگوها: گرایش های مشتری، گرایش های فروش و سایر الگوها بینش استراتژیک در مورد صنعت و رفتارهای خرید کسانی که از محصولات و خدمات شما حمایت می کنند به شما ارائه می دهند. الگوهای استفاده، روند مصرف و سایر شرایط را می توان ردیابی کرد و این اطلاعات به ویژه برای شرکت های SaaS و سایر سازمان هایی که می توانند از درک روندها از نظر استراتژیک بهره ببرند، ارزشمند است.
- خودکارسازی و بهبود فرآیندها: همچنین می توانید از داده ها برای کمک به اصلاح فرآیندهای خود، پیادهسازی اتوماسیون و انجام تنظیمات استفاده کنید. نگاه دقیق به داده ها ممکن است زمینه های فرصت را نشان دهد.
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
۲- سیاست ها و رویه ها، از جمله رویه های پشتیبان گیری و بازیابی را تعیین کنید
ایجاد رویه ها و خط مشی های خاص پشتیبانگیری و بازیابی، تیم شما را آماده می کند تا در صورت وقوع بدترین اتفاق، مؤثرتر عمل کند. اقدامات هوشمندانه ای را که می توانید از قبل برنامه ریزی کنید، تعیین نمایید. این تمرین تیم را متمرکز نگه می دارد و به شما فرصتی می دهد تا بدترین سناریوها را به خوبی پشت سر بگذارید.
همانطور که برای پاسخ به فاجعه برنامه ریزی می کنید، می توانید از فلوچارت ها و نقشه برداری فرآیند برای تجسم همه چیز و ارائه یک نمای کلی مفید برای تیم خود استفاده کنید.
- جمع آوری و سازماندهی داده ها: تیم باید در مورد رویه ها و سیاست های شما برای جمع آوری داده ها و افزودن آن ها به دیتابیس آموزش ببیند. با نقشی که اتوماسیون اکنون در این امر ایفا می کند، مطمئن شوید که همه با نحوه مشارکت نرم افزار و نقش هوش مصنوعی و اتوماسیون هم سو هستند.
- محافظت از یکپارچگی داده ها: خطاهای دیتابیس می توانند ویرانگر باشند، بنابراین برنامه ای برای حداقل نگه داشتن آن ها و پیدا کردن و تصحیحشان در صورت وقوع، تهیه کنید.
- نظارت بر داده ها: به طور منظم پایگاه های داده را از نظر صحت و خرابی داده ها بررسی کنید.
- تعیین معیارها: مدیر دیتابیس شما باید در ایجاد هشدارها برای محافظت از پایگاه داده هنگام بروز مشکلات کمک کند. تیم شما باید بداند که اهداف سازمان برای دیتابیس چیست و در صورت رخ دادن تغییرات، آمادگی لازم را داشته باشد.
- ترسیم فرآیندها: توانایی تجسم نحوه عملکرد دیتابیس و مشاهده کل فرآیند، از جمع آوری داده ها تا پردازش، به سازمان شما در عیب یابی و برنامه ریزی کمک می کند.
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
۳- امنیت را در اولویت قرار دهید
اگرچه هر فاجعه ای کاملاً قابل پیشبینی یا قابل پیشگیری نیست، اما می توانید امنیت داده ها را بهبود بخشیده و ریسک های مرتبط با بدترین سناریوها را برای دیتابیس خود مدیریت کنید. برنامه ریزی نگهداری، پشتیبان گیری و بازیابی بهترین گزینه برای محافظت از موارد مهم هستند.
مدیران پایگاه داده ای که بهترین شیوه های صنعت برای امنیت پایگاه داده را می شناسند و آماده مدیریت موثر امنیت دیتابیس شما هستند، متحدان ارزشمندی در مبارزه با از دست دادن داده ها، نقض امنیت و به خطر افتادن پایگاه داده می باشند.
- ایجاد یک برنامه جامع تعمیر و نگهداری: دیتابیس را به طور منظم نگهداری کنید. امنیت داده ها باید در اولویت باقی بماند. به عنوان مثال، شما نمی خواهید در موقعیتی قرار بگیرید که سعی کنید پس از یک رخنه، امنیت را به دست آورید. برنامه ای تهیه کنید که تیم بتواند از آن به عنوان یک درمان پیشگیرانه استفاده کند. این راه ساده تر از درمان است.
- توسعه روش های پشتیبان گیری و بازیابی: برنامه پشتیبان گیری و بازیابی داشته باشید و آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که همچنان با استراتژی امنیتی، تیم و پایگاه داده شما مطابقت دارد.
- ایجاد مهارت های امنیتی تیم: مسائل امنیتی همراه با تغییرات فناوری، رشد کسب و کار و ویژگی های پایگاه داده تغییر می کند. تیم شما باید با صنعت هم پا بوده و تلاش کند تا از نیازهای پایگاه داده جلوتر بماند.
- استفاده از اتوماسیون برای کمک به امنیت: اتوماسیون می تواند از مدیران دیتابیس شما نیز پشتیبانی کند. به عنوان مثال، می توانید پشتیبان گیری خودکار مکرر را برنامه ریزی کنید.
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
۴- بر کیفیت داده ها تمرکز کنید
مدیر دیتابیس شما باید برای ارتقای استاندارد بالای کیفیت داده کار کند، داده هایی را که مطابق با استانداردها نیستند حذف نماید و استانداردهای کیفیت را متناسب با استراتژی در حال تغییر شما تطبیق دهد.
- معیارهای کیفیت داده SMART داشته باشید: معیارهایی ایجاد کنید که استانداردهای SMART (مشخص، قابل اندازه گیری، دست یافتنی، مرتبط و محدود به زمان) را برآورده کند. SMART به شما کمک می کند تا معیارهای کیفیت داده ای را بسازید که قابل استفاده و برای سازمان شما مفید باشد. در بهترین حالت، معیارهایی که با متریک SMART مطابقت ندارند، “خوب بودن” را نشان می دهند که ذهنی هستند. در بدترین حالت، این معیارها باعث می شوند که تیم شما اهداف متحرک را هدف قرار دهد.
- مدیر دیتابیس را توانمند کنید: همانطور که مدیر دیتابیس شما وظیفه خود را برای محافظت از کیفیت داده ها انجام می دهد، مطمئن شوید که همه چیزهای لازم را برای انجام موفقیت آمیز کار خود دارد. او را در ارتباط با سایر اعضای تیم قرار داده، به او اجازه دهید استانداردهای کیفیت داده را اعمال کند و مطمئن شوید که منابع سازمانی برای کمک به محافظت از داده های شما در دسترس هستند. مدیر داده باید از پشتیبانی مدیریت یا تیم برخوردار باشد.
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
۵- داده های تکراری را کاهش دهید
داده های تکراری عملکرد پایگاه داده را کاهش می دهد و می تواند تلاش شما را به شکست منجر کند. اغلب موارد، داده های تکراری منجر به هدر رفتن منابع داخلی و تلاش مضاعف تیم می شوند. به عنوان مثال، اگر سابقه مشتری در یک CRM تکرار شود، تیم خدمات ممکن است به معنای واقعی کلمه دو برابر زمان بیشتری را صرف رفع مجدد همان مشکل کند.
- اصول اولیه کیفیت داده را در سراسر سازمان به اشتراک بگذارید: کل شرکت شما باید چند اصول اولیه را در مورد محافظت از کیفیت داده بداند، حتی اگر مستقیماً با مدیر دیتابیس یا پایگاه داده کار نکند. کسی که ضرر ایجاد سوابق تکراری را نمی داند می تواند کار بیشتری برای تیم شما ایجاد کند. به همه بیاموزید که داده های خوب چگونه به نظر می رسند و چگونه می توانند داده های با کیفیت بالا را ارائه دهند.
- از بین بردن دسترسی و مدیریت داده های مخفی: زمانی که دپارتمان ها، بخش های جداگانه یک پایگاه داده یا بخش های خود را بدون هیچ گونه جهت یا ورودی خارجی در سازمان شما مدیریت می کنند، در خطر تکرار و خطا هستید. در برخی موارد، این پایگاه های داده سیلویی بدون رعایت استانداردهای کیفیت داده ها و تکرار وجود خواهند داشت.
- برنامه ای برای داده های تکراری داشته باشید و دیتابیس خود را آزمایش کنید: اگر به نظر می رسد تکراری شدن داده ها بیشتر از آنچه می خواهید برای سازمان شما اتفاق می افتد، برنامه ای برای رسیدگی به منابع تکراری ایجاد کنید. پایگاه داده را به طور منظم آزمایش نمایید تا مطمئن شوید که با این تغییرات به طور موثر مشکل را مدیریت می کنید.
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
۶- داده ها را به راحتی در دسترس قرار دهید
شما باید مطمئن شوید که کاربران می توانند از داده ها بهرهمند گردند. کاربران داخلی، کاربران نهایی و سایر ذینفعانی که به دیتابیس شما دسترسی دارند باید نحوه استفاده از آن را بدانند و به راحتی بتوانند از آن بهرهمند شوند.
- طراحی و مدیریت برای کاربر: به نحوه استفاده از دیتابیس خود فکر کرده و بر این اساس آن را طراحی کنید. به خاطر داشته باشید که برخی از میانبرها یا استراتژی های توسعه و مدیریت ممکن است برای تیم شما خوب عمل کنند، اما از منظر UX/قابلیت استفاده یا عملکرد، انتخاب های ضعیفی باشند.
- در مورد دیتابیس بازخورد جمع آوری کنید: کاربران شما باید بتوانند در مورد نحوه عملکرد پایگاه داده بازخورد ارائه دهند. نحوه جمع آوری این بازخورد به شما و ذینفعان بستگی دارد؛ انتخاب یک نظرسنجی، تشکیل یک پانل یا جلسه کمیته، یا تعیین مدیر دیتابیس به عنوان نقطه تماس، رویکردهای بالقوه هستند.
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”success”]
جمع بندی
بهترین شیوه های مدیریت دیتابیس، مدیران پایگاه داده را قادر می سازد تا به طور موثرتری از آن ها نگهداری کنند. با مدیریت داده های پیچیده امروزی و محیط های چند ابری، نقش مدیر دیتابیس به منابع و پشتیبانی مناسب از سوی تیم شما برای محافظت از داده ها و سالم نگه داشتن پایگاه داده نیاز دارد.[/vc_message][/vc_column][/vc_row]