[vc_row][vc_column][vc_column_text]
مقدمه
مدیریت یک کسب و کار اگر به صورت علمی انجام شود بایستی دادههای موجود در سازمان را به خوبی جمع آوری نماید و آن را به اطلاعات کاربردی قابل استفاده تبدیل کند. هوش تجاری در این روند به عنوان فرآیندی نوین و بر محور تکنولوژی با استفاده از نرم افزارهایی مانند نرم افزار QlikView نقش مهمی را در تبدیل دادههای خام به اطلاعات کاربردی ایفا مینماید. این اطلاعات در نهایت تصمیمات استراتژیک و راهبردی در کسب و کار را رقم میزنند.
در واقع هوش تجاری به عنوان یک ابزار بر پایه تکنولوژی به تحلیل دادهها پرداخته و به مدیران و صاحبان کسب و کار کمک میکند که از عوامل موفقیت یا شکست کسب و کارشان اطلاع یابند. هوش تجاری در همه حوزهها باعث افزایش راندمان، صرفهجویی در هزینهها، کاهش زمان اتلاف شده، دوباره کاری و … میشود. شرکت با استفاده از هوش تجاری میتواند در زمینههای گوناگون فرآیندهای موجود را بهبود بخشد.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
اهمیت هوش تجاری در صنایع
هر سازمانی هنگام استفاده از دادههای موجود در سیستمها با مشکلات فراوانی مواجه میشود و اغلب مشکلاتی مانند عدم تطابق دادهها با اطلاعات ارائه شده به وجود خواهد آمد. در این میان استفاده از هوش تجاری، باعث بهبود شرایط در زمینه جمع آوری دادهها و تحلیل آنها شده است. چالشهایی که یک مجموعه کسب و کار هنگام آنالیز دادهها با آن مواجه میشوند بسیار زیاد است، در ادامه به طور مختصر به بیان برخی از آنها خواهیم پرداخت:
• یکپارچه نمودن گزارشها و دادههای گوناگون به صورت دستی یا غیر تخصصی کار سخت و زمانبری است. به همین دلیل میتوان از ابزارهایی مانند نرم افزار QlikView در این روند کمک گرفت.
- بسیاری از نرمافزارهایی که امروزه مورد استفاده قرار میگیرند رابط کاربری پیچیدهای دارند و به همین دلیل وارد کردن گزارشها باز هم فرآیند وقتگیری خواهد بود.
- بیشتر برنامهها اطلاعات ساده و تحلیلهای نسبتا خامی را ارائه میدهند و نمیتوان به وسیله آنها به یک تصمیم دقیق و نتیجهای قابل قبول رسید.
لزوم استفاده از هوش تجاری و ابزارهایی مانند نرم افزار QlikView در اینجا بیشتر نمایان میشود. کارشناسان و تحلیلگران امروزه میتوانند با استفاده از ابزارهای جدید هوش تجاری، فعالیتهای خود را بهبود بخشیده و نتایج بهتر و سریعتری را به دست آورند. در ادامه به صورت جزئیتر به کاربرد تکنولوژی و اهمیت آن در هوش تجاری خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید![/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
کاربرد تکنولوژی در هوش تجاری
مهمترین کاربرد نرم افزارهای هوش تجاری، جمع آوری و دستهبندی دادههای عظیم و ارائه تفسیری ساده و کاربردی از آنها است. علاوه بر موارد ذکر شده، نرم افزارهای هوش تجاری میتوانند به ارزشگذاری کسب و کارها پرداخته و فعالیتهای شرکت یا سازمان را به صورت برخط و آنلاین پیشبینی کنند و در اختیار مدیران و کارفرمایان بگذارند.
یک نرم افزار هوش تجاری خوب باید بتواند راهی ساده و آسان جهت استخراج دادهها به مدیران ارائه دهد. این موضوع باعث میشود تا مدیران کسب و کار دید جامعی از شرایط کاری داشته باشند. امروزه تمامی بخشیهای یک مجموعه کسب و کار مانند واحد فروش، واحد تولید و… داده تولید میکنند و مدیران برای داشتن یک دید کامل از کسب و کار، لازم است تا ارتباط دادههای بخشهای مختلف با یکدیگر را به خوبی درک کنند و نقشه کاملی از اتفاقاتی که در سازمان رخ میدهد در ذهن خود ترسیم کنند.
نرم افزار هوش تجاری مانند نرم افزار QlikView، نه تنها همهی جزئیات کسب و کار را در اختیارتان میگذارند، بلکه اطلاعات مهم هر بخش سازمان را به صورت مصور و در قالب داشبورد مدیریتی در اختیار مدیران قرار میدهند. هم چنین این ابزارها شاخصی تحت عنوان شاخص کلیدی عملکرد (KPI) را در اختیار کارفرما قرار میدهند، که به وسیله آن میتواند ابعاد گوناگون کسب و کار خود را بسنجد و تصمیمات معقولتری را اتخاذ نماید.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
معرفی نرم افزار QlikView
نرم افزار QlikView یکی از همین ابزارهای هوش تجاری است که در جهت انجام آنالیز و تحلیل دادهها، ارائه روشهای مؤثرتر و تصویرسازی بهتر دادهها، برنامهریزی شده است. این ابزار، یکی از برترین و جدیدترین پلتفرمها در زمینه هوش تجاری در بازار است. لازم است که تمامی مدیران با QlikView آشنا شوند و تفاوت این نرمافزار جدید و بهروز را موثر با سایر نرمافزارهای هوش تجاری درک کنند.
نرم افزار QlikView آپشنهایی را برای ایجاد درخواستهای موقت به کاربر ارائه میدهد و به همین دلیل تصمیمگیری سریع بر اساس اطلاعات موجود را آسانتر میکند. این نرمافزار بر روی یک مدل مشارکتی (associative model) کار میکند و پاسخهای جذاب دیگری را در سریعترین زمان ممکن در اختیار کاربر قرار میدهد.[/vc_column_text][vc_single_image image=”3521″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
چرا باید نرم افزار QlikView را بیاموزیم؟
امروزه بهرهمندی از اطلاعات در بازار، در حکم داشتن یک امتیاز ویژه برای هر سازمانی به حساب میآید. به عنوان مثال، سهام داران و سرمایهگذاران و صاحبان صنایع تنها در صورت آگاهی از اخبار و اطلاعات در حوزه کاری خود توانایی بقا در بازار را خواهند داشت. در سازمان هواشناسی، که پیشبینی شرایط جوی براساس دادههای مراکز استانی صورت میگیرد، این امر ملموستر بوده اما در مجموعههای فیسبوک و گوگل به کارگیری این دادهها برای کاربران ناملموستر است.
با یک دید کلیتر پی میبریم که همهی سازمانهای موفق امروز در زمینه تحلیل و دستهبندی دادهها موفقتر هستند. جهان امروز در هر زمینهای سرشار از دادههای مختلف است. کاری که یک مدیر موفق انجام میدهد، مدیریت و استفاده صحیح از این دادههای ارزشمند در جهت پیشبرد اهداف سازمان خود است. به همین دلیل مدیران به نمودارها و دیاگرامهای دقیق و قابل تحلیل نیاز دارند تا قادر باشند که از طریق تجزیه و آنالیز این دادهها، روند پیشرفت در کار خود را تسهیل نمایند.
نرم افزار QlikView نیز برای پاسخگویی به همین نیازهای مدیریتی دادهها را به صورت تصاویر و نمودارهای قابل فهم در اختیار مدیران قرار میدهد و به آنها در جهت اتخاذ رویکرد مناسب برای آینده شرکت کمک مینماید. پیش از پرداختن به ویژگیهای اختصاصی نرم افزار QlikView لازم است تعدادی دیگر از مزایای استفاده از این ابزار را ذکر کنیم.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
سایر مزایای به کار گیری نرم افزار QlikView
- استفاده از کاراکترهای شهودی و تصاویر برای بیان سادهتر نتایج
- تصویریسازی دادهها به صورت خلاقانه
- کاهش چشمگیر زمان ارائه نتایج
- فراهم آوردن امکان جستجو در تمامی دادهها
- ادغام دادههایی که از منابع مختلف به دست میآیند
- کمک به فرآیند تصمیمگیری
- تجزیه و تحلیل دادهها به صورت بر خط و با استفاده از تلفن همراه
- بازگشت سریع سرمایهای که برای اجرای پلتفرم هزینه شده
- توسعه سریعتر شرکت بر اساس اطلاعات کاربردی و دادههای واقعی و قابل تحلیل
[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
ویژگیهای QlikView
1. کاهش نیاز به نیروی کار:
نرم افزار QlikView بر اساس یک نوع مدل مشارکتی کار میکند. در صورتی که کاربر به زبان SQL تسلط داشته باشد، میتواند از طریق پرس و جو از سایر کاربران و پشتیبانی نرم افزار، نیاز شرکت به “متخصصانIT” را برطرف کند.
2. تطابق با سیستم عاملها:
نرم افزار QlikView یک نرم افزار قابل اجرا بر روی ویندوز است، اما این نرمافزار برای سایر پردازندههای ۶۴ بیتی نیز به صورت کامل بهینه و همسانسازی شده است.
3. استفاده از حافظه ساکن:
QlikView یک نرمافزار ساکن در حافظه است. بنابراین این نرم افزار برای مجموعههای کسب و کار یک گزینه مقرون به صرفه و اقتصادی خواهد بود و فضای اشغال شده آن همواره در دسترس خواهد بود.
4. ابزارهای فرعی جذاب:
همانطور که گفتیم حجم نرم افزار QlikView بر اساس حجم دادههای شما تعیین خواهد شد. این نرمافزار یکسری ابزارهای جانبی دیگر نیز دارد که میتوان آن را نیز به حجم این برنامه افزود.
سایر ویژگیهای نرم افزار QlikView
- دادهها از دست نخواهند رفت و نرمافزار همواره در حال پشتیبانگیری است.
- قابل استفاده برای چندین کاربر است و همهی دادهها برای کابران مختلف ذخیره خواهند شد.
- نرم افزار QlikView توانایی فشرده سازی دادهها تا 10 درصد را دارد.
- گزارشها به صورت شفاف، قابل قیاس و قابل تحلیل ارائه میشوند.
- به روشهای گوناگون دادهها را در اختیار کاربر قرار میدهد.
- سریع و بدون اتلاف وقت اجرا میشود.
- میتوان در فضای وب و به صورت جهانی به جستجوی پاسخ برای مشکلات پرداخت.
- امنیت محیط کار در این نرمافزار بسیار بالاست و دادهها در بستری امن قرار میگیرند.
[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
نتیجه گیری
هدف هر سازمانی از به کارگیری هوش تجاری و نرمافزارهای آن، تفسیر و تحلیل آسانتر حجم زیاد دادهها به وسیله تصویرسازی و سایر ابزارهای این حوزه است. همچنین با استفاده از این روش خلق فرصتهای جدید توسط سازمان پیشبینی شده و مدیران قادر به اجرا و طرحریزی یک استراتژی مؤثر و ایجاد بینشی عمیق در درک بازار خواهند بود. استفاده از هوش تجاری و ابزارهایی مانند نرم افزار QlikView میتواند مزیتهای رقابتی جدید و فرآیند توسعه پایدار را برای شرکتها به ارمغان آورد. در یک کلام نقش هوش تجاری استفاده از دادههای موجود در جهت بهبود فرآیندهای تجاری یک شرکت است.
مجموعههایی که به طور موثر از این ابزارها و تکنیکهای مربوط به آن استفاده میکنند، قادرند که دادههای جمعآوری شده خود را به بینشی ارزشمند و یک استراتژی تجاری قابل اجرا تبدیل کنند. سپس میتوان بر پایه این استراتژی روندی را طی کرد که به سوددهی بیشتر و افزایش راندمان درون سازمانی منجر شود. در واقع بدون هوش تجاری، یک سازمان توانایی تصمیمگیری و اجرا بر اساس دادهای موجود را از دست میدهد.
[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]