با کاربردهای Always-on در SQL Server بیشتر آشنا شوید

با کاربردهای Always-on در SQL Server بیشتر آشنا شوید

فهرست مطالب

مقدمه

مدیران سازمان‌ها و شرکت‌ها همواره باید از اطلاعات موجود در پایگاه‌های داده خودشان به‌ شدت محافظت کنند. خطرات بسیار زیادی وجود دارد که پایگاه‌های داده را تهدید می‌کند و از سوی دیگر راه‌حل‌هایی برای جلوگیری از این کار وجود دارد. شما می‌توانید از ویژگی‌های و کاربردهای Always-on در SQL Server به‌منظور محافظت از اطلاعاتی که در پایگاه‌های داده خود دارید، استفاده کنید. ما در ادامه به‌صورت کامل در خصوص Always-on و نحوه کاربرد آن در SQL Server صحبت خواهیم کرد.

 

Always-on یا همیشه در دسترس به چه معناست؟

امروزه در جهانی زندگی می‌کنیم که پایگاه‌های داده و بانک‌های اطلاعاتی نقش بسیار مهمی را در سیستم‌های مختلف ایفا می‌کنند. سازمان‌ها و شرکت‌ها برای پیشی گرفتن در بازارهای رقابتی موجود، دائماً باید از دیتاهایی که در پایگاه‌های داده خود نگهداری می‌کنند، استفاده کنند. ازاین‌رو این دیتاها باید همیشه در دسترس باشند و مورداستفاده قرار بگیرند.
درصورتی‌که این داده‌ها بنا به هر دلیلی از بین بروند و یا برای مدت‌زمانی از دسترس خارج شوند، مشکلات بسیار زیادی با خود به وجود می‌آورند. این شرکت‌ها حاضرند تا با پرداخت هزینه‌های مختلف، داده‌های خودشان را همیشه در دسترس نگه‌دارند. یکی از کاربردهای Always-on در SQL Server این است که به شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ این اجازه را می‌دهد تا به‌صورت همیشگی به داده‌های خودشان دسترسی داشته باشند.
ازاین‌رو آشنایی داشتن با ویژگی‌های Always-on در SQL-Server دارای اهمیت بسیار بالایی است. به‌بیان‌دیگر Always-on یک راهکار یکپارچه با دسترسی بالا یا HA (High Availability) و بازیابی فاجعه یا DR(Disaster Recovery) است که افزونگی را در پایگاه داده SQL Server فراهم می‌کند. این ویژگی نظیر Enterprise edition در SQL Server ورژن 2012 و 2014 قرار داده‌شده است تا کاربران از مزایای و ویژگی‌های آن به‌خوبی استفاده کنند.

استفاده از Always-on در SQL Server کاربردهای زیادی دارد.

چرا باید از Always-on در SQL Server استفاده کرد؟

بدون شک شما هم می‌خواهید بدانید که چرا باید از قابلیتی مانند Always-on در SQL Server استفاده کرد؟ باید اشاره داشت که به کمک این قابلیت می‌توان سناریوهای مختلفی را در زمان بروز فاجعه پیاده‌سازی کرد. ازاین‌رو اگر اطلاعات شما در معرض هرگونه تهاجم و یا خطر خارجی قرار داشته باشد، می‌تواند به‌خوبی تحت محافظت قرار بگیرد.

از سوی دیگر قابلیت جابه‌جایی پایگاه‌های داده به کمک این روش افزایش پیدا می‌کند. فرض کنید که می‌خواهید سرورهای خود را از یک مرکز داده به مرکز داده دیگر منتقل کنید. برنامه‌های شما نمی‌توانند زمان خرابی زیادی را تحمل کنند. ازاین‌رو برای جابه‌جایی نیاز به منابع زیرساختی با انعطاف‌پذیری بالایی خواهید داشت. ازاین‌رو می‌توانید از این قابلیت استفاده کرده و سرورهای خودتان را به‌سادگی منتقل کنید.

پیاده‌سازی Always-on در SQL Server را به متخصصان بسپارید.

کاربردهای Always-on در SQL Server

اکنون‌که به‌صورت اجمالی با تکنولوژی Always-on در SQL Server آشنا شدید، زمان آن رسیده است تا برخی از کاربردهای آن را هم به شما معرفی کنیم. شما با تکیه‌بر قابلیت‌ها و کاربردهای این تکنولوژی می‌توانید مطمئن باشید که داده‌های شما همیشه در دسترس شما بوده و این قابلیت را دارید تا در زمان بروز حادثه، به‌خوبی مدیریت بحران را اجرا کنید. از مهم‌ترین کاربردهای Always-on در SQL Server می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیاده‌سازی ترکیبی HA و DR

شما این امکان را در اختیار دارید تا به‌صورت هم‌زمان HA و DR را با یکدیگر اجرا کنید؛ زیرا نسخه‌های به‌روز و زنده‌ای از پایگاه داده خود در اختیار دارید که در حالت فقط خواندنی در چندین سرور ثانویه قابل‌استفاده هستند؛ بنابراین اگر مشکلی برای سرور اصلی شما به وجود بیایید، می‌توانید به داده‌های موجود در سرورهای ثانویه دیگر، دسترسی داشته باشید.

  • حفاظت و جلوگیری در مقابل از دست ‌دادن داده‌ها

یکی دیگر از کاربردهای Always-on در SQL Server این است که به شما این اطمینان را می‌دهد تا از داده‌های شما به‌صورت کامل محافظت کرده و خطر از دست ‌دادن آن‌ها را به صفر نزدیک می‌کند. برای مثال تصور کنید که شما از تکثیر هم‌زمان داده استفاده می‌کنید. در اینجا داده‌های خود را از نقطه اولیه به نقطه ثانویه ارسال خواهید کرد.

در این حالت حتی اگر تأخیری در سر راه ارسال داده‌های شما وجود داشته باشد، بازهم اطلاعات شما کاملاً ایمن باقی خواهند ماند. این تکنولوژی همچنین به شما امکان تنظیم جریان داده به‌صورت ناهم‌زمان را هم می‌دهد. البته احتمال از دست ‌دادن داده‌ها با درصد بسیار پایینی وجود دارد؛ اما تراکنش‌های شما با سرعت بسیار بالایی انجام خواهند گرفت.

Always-on در SQL Server از داده‌های شما محافظت خواهد کرد.

  • قابلیت Failover از چندین پایگاه داده

برخلاف روش انعکاس داده (data mirroring) که در آن زمانی که پایگاه داده‌ای از کار می‌افتد، مابقی پایگاه‌های داده نیز از دست خواهند رفت، شما می‌تواند به تکنولوژی Failover clustering دسترسی پیدا کنید. درواقع این ویژگی یکی از کاربردهای Always-on در SQL Server بوده و به سرورها این امکان را می‌دهد تا بعد از خراب ‌شدن یکی از آن‌ها، بار کاری خود را بدون ایجاد مشکل، بر عهده سرور دیگری قرار دهد.

  • قابلیت تنظیم تکنولوژی Failover

شما این امکان را دارید تا Failover را در گروه‌های AlwaysOn، هم به‌صورت دستی و هم به‌صورت خودکار فعال کنید. درصورتی‌که قصد داشته باشید تا از تکنولوژی failover به‌صورت خودکار استفاده کنید، باید از جریان داده هم‌زمان نیز بهره ببرید؛ اما اگر از جریان داده ناهم‌زمان استفاده می‌کنید، failover باید به‌صورت دستی تنظیم شود.

  • فضای ذخیره‌سازی محلی یا اشتراکی

با استفاده از تکنولوژی Always-On شما می‌توانید این اطمینان را داشته باشید که فضای بیشتری برای ذخیره‌سازی اطلاعات خودتان در اختیار دارید. دلیل این کار نیز قابلیت ذخیره‌سازی محلی یا اشتراکی به کمک Always-On است. جدا از خوشه‌بندی‌های شکست‌خورده، ذخیره‌سازی مشترک با Always-On اجباری نخواهد بود.

Always-on در SQL Server باعث بهبود عملکرد سرور اولیه

  • بهبود عملکرد

از مهم‌ترین کاربردهای Always-on در SQL Server می‌توان به بهبود عملکرد سازمان‌ها و شرکت‌ها با بالا بردن راندمان کاری سرورهای مختلف اشاره کرد. ازآنجایی‌که برخی از کارهای فقط خواندنی در سرورهای ثانویه ذخیره‌سازی شده‌اند، شما می‌توانید از حداکثر عملکرد سرورهای اولیه خودتان استفاده کنید. باید بدانید که بسیاری از این عملکردهای صرفاً خواندنی، منابع و فضای زیادی را اشغال خواهند کرد که بارگذاری آن‌ها در سرورهای ثانویه منجر به افزایش عملکرد سرورهای اولیه خواهد شد.

نتیجه‌گیری

امروزه دیتاها نقش بسیار مهمی در موفقیت و پیشرفت سازمان‌ها و شرکت‌ها ایفا می‌کنند. ازاین‌رو باید به‌خوبی از آن‌ها محافظت کرد و از خراب ‌شدن، از دست‌ رفتن و یا آسیب دیدن آن‌ها جلوگیری به عمل ‌آورد. شما با تکیه‌بر کاربردهای Always-on در SQL Server از داده‌های خودتان محافظت کرده و خطر از دست ‌رفتن و یا تأخیر در ارسال و دریافت داده‌های خودتان را به حداقل ممکن می‌رسانید.

بیشتر مطالعه کنیم