[vc_row][vc_column][vc_column_text]
مقدمه
در سال های اخیر، میزبانی سرور خصوصی مجازی (VPS) در مقرون به صرفه بودن میزبانی مشترک و قدرت عملیاتی یک سرور اختصاصی، مطرح بوده است. البته با معرفی زیرساخت های ابری این ویژگی ها بیشتر از گذشته گسترش پیدا کرده اند. می توان گفت استفاده های ممکن از میزبانی VPS تقریبا بی پایان است. هنگامی که کسب و کاری را اداره می کنید، نمی توانید با داشتن یک وب سایت سطح پایین ریسک کنید. برای پاسخ گویی به خواسته های مشتریان و کاربران به دسترسی بالا (High Availability/HA) به صورت ۲۴ ساعته نیاز دارید. اگر وبسایت شما بر روی سرور مشترک کار می کند و برخی مشکلات عملکردی را مشاهده می کنید به ویژه به دلیل استفاده ی زیاد از پایگاه داده، شاید زمان آن فرا رسیده باشد که به High Availability در سرور مجازی فکر کنید.
به این مورد فکر کنید که وقتی مشتری از فروشگاه آنلاین شما بازدید می کند و نمی تواند مراحل پرداخت را تکمیل کند چون سایت شما بسیار کند عمل می کند، چه اتفاقی می افتد؟ و یا بدتر از آن به علت مشکل داشتن سایت، کاربران وارد سایت شده و سایت لود نشود و فقط با یک صفحهی خالی مواجه شوند. اتفاقی که می افتد این است که مشتری سراغ وبسایت رقیب شما می رود. بسیاری از کسب و کارهای کوچک تا متوسط (SMBs) که در سرورهای مشترک راه اندازی می شوند، در نهایت با مشکلاتی نظیر آن چه در بالا ذکر شد، مواجه می شوند. اگر وبسایت شما درآمد زیادی برای کسب و کارتان ایجاد می کند، حتی کمی خرابی می تواند ضربهی بزرگی به کسب وکار و سرمایه ی شما وارد کند. این امر صاحبان کسب و کار را به سمت میزبانی سرور خصوصی مجازی (VPS) سوق دهد.
میزبانی سرور خصوصی مجازی سنتی ( بدون دسترسی بالا) به عنوان گامی بین سرور مشترک و تجهیزات اختصاصی شما تلقی شده که با سایر کاربران در سرور فیزیکی اشتراک داشته و همینطور درصدی منابع محاسباتی به شما اختصاص داده می شود. با استفاده از VPS سنتی، استفاده ی همسایگان از پهنای باند و منابع دیگر، شما را کمتر تحت تاثیر قرار می دهد. مشکل این است که هنوز خطر خرابی سایت وجود دارد. چرا که اگر سرور فیزیکی خراب شود، وبسایت شما نیز از کار می افتد که اصطلاحا به آن Single Point Of Failure (SPOF) گفته می شود. این همان چیزی است که VPS با دسترسی بالا را از VPS سنتی متمایز می کند.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
در این مقاله چه می آموزیم؟
موارد زیر را در ادامه ی مقاله بررسی می کنیم:
- High Availability در سرور مجازی به چه معناست؟
- مزایای High Availability در سرور مجازی چیست؟
- High Availability همراه با نظارت سرور
- اسنپ شات از سرور
- چگونه بفهمید که VPS با دسترسی بالا مناسب شما است؟
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
• چگونه بفهمید که VPS با دسترسی بالا مناسب شما است؟
High Availability در سرور مجازی به چه معناست؟
- در محاسبات و پردازش ها، اصطلاح Availability یا دسترسی، به قابلیت اطمینان و آپ تایم سرویس یا سیستم مورد استفاده ی شما ارتباط پیدا می کند. Availability، اغلب بر حسب درصد اندازهگیری می شود. به طور معمول در صنعت هاستینگ، آپ تایم ۹۹.۹۹۹ درصد به معنای آن است که ۱۰۰ درصد به هیچ عنوان هیچ وقفه ای در سایت اتفاق نمی افتد. برای این امر، چندین جز همزمان با هم کار می کنند:
- کلاسترهای سرور، داده ها را در نودهای متعدد به صورت تکراری، مشابه Redundant Array of Independent Disks (RAID) قرار می دهند تا در صورت خرابی یک نمونه VPS در نود اصلی، از نودهای دیگر استفاده شود.
- متعادلکننده های بار (Load Balancers) چه به صورت سخت افزاری چه به صورت نرم افزاری، از الگوریتم هایی مانند نوبت گردشی (Round Robin) در DNS و یا زمان پاسخ سرور، استفاده می کنند تا سریع ترین و مطمئن ترین نود را برای رسیدگی به درخواست در آن زمان تعیین کنند.
- یک پیکربندی پیشرفته ی شبکه، متعادلکننده های بار که آمار آپ تایم ها را با یکدیگر ارتباط می دهند را در بر می گیرد. این پیکربندی، باعث کاهش بیشتر خطرات ناشی از خرابی های سخت افزاری و نرم افزاری می شود.
به طور خلاصه، یک VPS با دسترسی بالا، در واقع شامل نودهای سرور به صورت رپلیکیت شده است. طوری که اگر VPS اصلی خراب شود، یکی از نودها در صف قرار می گیرد تا کنترل را به دست گیرد. بنابراین میزبانی VPS با دسترسی بالا، خرابی های پر هزینه را کاهش می دهد.
تحمل خطا یا Fault Tolerance مشابه در دسترس بودن بالا است با این تفاوت که زیرساخت دسترسی بالا به دنبال وقفه ی کمینه است در حالی که زیرساخت Fault Tolerance هیچ گونه وقفه ای در برابر خطا نخواهد داشت.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
مزایای High Availability در سرور مجازی چیست؟
- مشتریان به منابع سرور به صورت مستمر و دائمی دسترسی خواهند داشت. همینطور به طور قابل توجهی نسبت به روش های Fault Tolerance برای کسب و کارهای آنلاین، ارزان تر هستند.
- یکی دیگر از مزایا، افزونگی یا Redundancy است. از همه ی داده های موجود در VPS محافظت می شود، چون در چندین مکان یا نود نگهداری می شوند. بنابراین خرابی یک VPS منجر به ضررهای هنگفت نمی شود.
- هر گونه خرابی غیرمنتظره، برای بهبود توافقنامه ی خدمات (SLA) شامل RPO (Recovery Point Objective) وRTO (Recovery Time Objective)، کاهش پیدا می کند.
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
High Availability همرا با نظارت سرور
برای بهبود شفافیت در دسترسی بالا، همه ی برنامه های VPS و میزبانی سرور اختصاصی، دارای نظارت بر سرور در بخش Account Management Panel برای ردیابی استفاده از منابع است. در قسمت بالای این بخش، لینک هایی وجود دارد که با استفاده از آن ها به راحتی می توانید:
- سرور خود را ریستارت و یا متوقف کنید.
- پسورد اصلی خود را تغییر دهید.
- جزئیات تکنیکال حساب هاستینگ را مشاهده کنید.
- به cPanel و WebHost Manager (WHM) دسترسی داشته باشید.
در پایین لینک های سریع، مانیتورهای استفاده از منابع شامل پهنای باند سرور شما، فضای دیسک، رم و متوسط بار CPU در ۲۴ ساعت گذشته، وجود دارد.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
پهنای باند
نمودار پهنای باند، دو خط را نمایش می دهد. خط سبز نشان دهنده ی ورودی پهنای باند و خط زرد نشان دهنده ی خروجی پهنای باند سرور بر حسب گیگابایت است. پهنای باند تحت تاثیر فرایندهایی از جمله ترافیک وبسایت، ارسال و دریافت ایمیل ها و کوئری های پایگاه داده قرار می گیرد. برخی برای بهبود پهنای باند سرور خود، آن را با شبکه ی تحویل محتوای Cloudflare ادغام می کنند.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
فضای دیسک
نمودار مربوط به فضای دیسک، دو خط را نمایش می دهد. خط سبز نشاندهنده ی کل فضای دیسک است که توسط پکیج هاستینگ شما تعیین می شود و خط زرد فضای دیسک مورد استفاده ی شما را بر حسب گیگابایت نشان می دهد. پاک کردن بکاپ های قدیمی، یک راه سریع برای باز گرداندن فضای دیسک سرور است[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
RAM
نمودار مربوط به رم، چهار خط را نشان می دهد که بر حسب گیگابایت اندازه گیری می شود. خط سبز کل رم سرور شما را نشان می دهد. خط زرد نشاندهنده ی حافظه ی کش سرور است. خط قرمز نیز نشاندهنده ی حافظه ی آزاد است. خط آبی هم نشان دهنده ی محدوده ی برنامه ی هاستینگ شماست.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
متوسط بار
خطوط سبز و زرد در نمودار مربوط به متوسط بار به ترتیب میانگین بار یک دقیقه و پانزده دقیقه را نشان می دهد که با نصب برنامه های بیشتر، میانگین بار اولیه ممکن است افزایش یابد. این افزایش ممکن است به دلیل افزایش کارهای داخلی مانند بکاپ گیری و به روز رسانی نیز اتفاق بیفتد. برای فهمیدن بهتر میانگین بار پایه، این نمودار را به طور منظم بررسی کنید. برای گزارش به صورت عمیق تر، میتوانید یک نرم افزار مدیریت رویداد و اطلاعات امنیتی (SEIM) مانند Splunk را نصب کنید.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
اسنپ شات از سرور
اسنپ شات های سرور به شما کمک می کند تا فقط با چند کلیک فورا به فایل ها و فرایندهای قبلی برگردید. اسنپ شات با نسخه ی بکاپ تهیه شده با استفاده از ابزارهای فشردهسازی tar یا zip متفاوت است چرا که با استفاده از اسنپ شات نمی توانید فایل ها را به صورت جداگانه بازیابی کنید. در واقع اسنپ شات ها آخرین گزینه ی ارزشمند خط دفاعی هستند و توصیه ی ما بکاپ گیری به صورت مستمر است تا در مواقع لزوم، فایل ها را به صورت جداگانه بازیابی کنید.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
موارد استفاده ی رایج اسنپ شات
- تصور کنید بعد از به روز رسانی وردپرس به آخرین نسخه، سایت شما به درستی کار نکند. در این صورت به راحتی و در عرض چند دقیقه می توانید به نسخه ای از سایت خود که به خوبی کار می کرد، برگردید به جای آن که به جستجوی بکاپ پایگاه داده ی MySQL قدیمی برای بازیابی بپردازید. توجه داشته باشید که فرض بر این است که اخیرا بکاپ گرفته باشید.
- اگر سایت شما هک شود، می تواند به جای پاکسازی حمله ی سایبری، به اسنپ شات قدیمی و بدون آلودگی برگردید.
- توسعه دهنده در محیط آماده سازی برای انتشار برخی از کدهای جدید در صورت مواجهه با اشکالاتی در سایت، می تواند به راحتی به نسخه ی پایدار باز گردد.
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
چگونه بفهمید که VPS با دسترسی بالا مناسب شما است؟
می توان زمان را به منزلهی پول در نظر گرفت و مدت زمانی که سایت خراب شده و بالا نمی آید را معادل پولی که به علت این خرابی از دست می رود، در نظر گرفت. این امر به ویژه در دنیای امروز صادق است، دنیایی که ۸۱ درصد مصرفکنندگان قبل از تصمیم گیری برای خرید به وبسایت کسب و کارها سر می زنند. مهم نیست در چه نوع صنعتی فعال هستید، در هر صورت مصرف کنندگان به وبسایت شما سر می زنند چه محصولات فیزیکی ارائه دهید چه خدمات مجازی.
بنابراین اگر وبسایت بیزینس شما کند باشد یا دارای ایراد بوده و به درستی کار نکند، کابران از سایت شما خارج شده و وارد وبسایت رقیبانتان خواهند شد. این مورد احتمالا موضوعی است که موجبات نگرانی شما را فراهم می کند. بنابراین احتمالا زمان آن فرا رسیده است که به بررسی high availability در سرور مجازی بپردازید و بیاموزید که چگونه می توانید بهترین میزبانی را با استفاده از میزبانی VPS با دسترسی بالا انجام دهید.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row]